Linkit

Seuraavista linkeistä löydät lisää tietoa luomutuotannosta niin meillä Suomessa kuin maailmallakin.

Paikallista:

Joensuun ruokapiiri

Joensuun luomu- ja lähiruokapiiri on entisen yliopiston luomupiirin pohjalle rakennettu koko kaupungin luomupiiri. Vuonna 2014 piirillä oli jäseniä reilusti yli 100. Tuottajia piirissä on kymmenkunta, pääosin tuottajat tulevat Joensuun lähiseudulta Pohjois-Karjalasta. Jos toimiminen luomupiirissä kiinnostaa, lähetä postia osoitteeseen: luomutiedotusvastaava@gmail.com

Proagria

Proagria Pohjois-Karjala on Pohjois-Karjalassa toimivan maatalouden ja maaseutuyrittämisen neuvontajärjestö.

Valtakunnallista:

 

Täältä tietoa kirjanpidosta, lomakkeita, muuta materiaalia:

http://luomu.fi/tietopankki/luomuvalvonta-elaintiloilla/

 

Luomuelintarvikepäivän 2016 esitelmät:

http://proluomu.fi/aineistot/lep-2016-esitelmat/

 

Ihmisen Parhaaksi-seminaarin 30.9 esitykset

http://www.maistaluomu.fi/ihmisen-parhaaksi-seminaarin-30-9-esitykset/

Luomu.fi

Maa- ja metsätalousministeriön tuella tuotettu luomualan portaali, joka sisältää mm. laajan luomutietopankin, tilastoja ja ajankohtaisia luomualaa koskevia uutisia.

Luomuliitto

Suomalaisen luomualan etujärjestö. Luomuliiton sivuilla on monipuolisesti tietoa suomalaisesta luomutuotannosta ja esimerkiksi luomualan hankkeista. Sivuilla voit myös liittyä luomuliiton jäseneksi ja tilata Luomulehden.

Luomuinstituutti

Luomuinstituutti tukee toiminnallaan kotimaisen luomutuotannon vahvistumista koko elintarvikeketjussa monitieteisen tutkimuksen, koulutuksen, kehityshankkeiden ja yhteiskunnallisen vuorovaikutuksen keinoin.

Lisää luomua

Luomuisia reseptejä, arjen huumaa, luomutiloja jne.

Pro Luomu ry

Pro Luomu ry on luomualan toimijoiden yhteistyöjärjestö, jonka tehtävänä on edistää luomun kasvua ja kehitystä Suomessa.

Luomusta Eviran sivuilla

Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran luomusivuilla on monipuolisesti tietoa luomutuotannosta Suomessa ja Euroopassa.Täältä löydät erityisesti luomumerkintöjä sekä luomutuotannon valvontaa koskevaa tietoa.

http://www.loydaluomusi.fi/

Löydä luomusi -sivuston ovat perustaneet kaksi aktiivista keskisuomalaista, jotta luomusta kiinnostuneet ihmiset voisivat löytää paremmin luomutietoa ja erityisesti luomua tarjoavien myymälöiden, kahviloiden ja tilojen yhteystietoja.

Aitojamakuja

Aitojamakuja -sivusto on Aitoja Makuja -hankkeen toteuttama elintarvikeyritysten hakupalvelu. Sivuilta voit etsiä alueesi elintarviketuottajien yhteystietoa. Valitsemalla rastin kohtaan ”Luomu”, voit etsiä erityisesti Luomutuottajia.

Ekocentria

Ammatti- ja laitoskeittiöille suunnattu Savon ammatti- ja aikuisopiston yksikön tuottama sivusto. Sivuilta saa konkreettisia neuvoja ympäristöystävällisyyden huomioimiseksi ammattikeittiöissä. Ekocentria järjestää myös vuosittaista lähiruokaviestissä sekä koordinoi Portaat luomuun -ohjelmaa.

Maailmalta:

WWOOF

Haluatko vapaaehtoistyöhön luomutilalle? Kansainvälisen WWOOF -verkoston kotisivun välityksellä voit päästä tutustumaan erilaisiin luomutiloihin ympäri maailmaa. Wooffaus tarkoittaa vapaaehtoistyötä, oppimista, opettamista ja jakamista luonnonmukaisesta tuotannosta ja elämäntavasta. Varoitus: tämä sivusto saattaa muuttaa tulevaisuuden loma- ja matkasuunnitelmasi totaalisesti.

Worldwatch

Kansainvälinen Worldwatch -instituutti on itsenäinen tutkimuslaitos, jonka tehtävänä on tuottaa päättäjille luotettavaa tietoa ympäristön tilasta ja puhua ympäristöllisesti kestävien elämäntapojen puolesta. Sivustolta löydät paljon myös kestävää maataloutta käsitteleviä uutisia ja artikkeleita.

Kiinnostavia blogeja:

http://pohjoinenpermakulttuuri.wordpress.com/

Tämä on kiinnostavaa: ”Pohjoinen permakulttuuri on suomenkielinen permakulttuuriblogisivusto, jonka päätarkoituksena on tarjota permakulttuurilukemista niillekin, jotka eivät ehkä ensisijaisesti tai sujuvasti lue esimerkiksi englanninkielisiä materiaaleja sekä pohtia ratkaisuita ja mahdollisuuksia käytännön permakulttuuripuuhiin Suomen olosuhteissa.”