Savo-Karjalan luomuyhdistys

Savo-Karjalan Luomuyhdistys ry on Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa toimiva luomutuottajien ja -kuluttajien yhdistys, jonka tavoitteena on edistää terveellisten ja luonnonmukaisesti viljeltyjen elintarvikkeiden tuotantoa, valvoa luomuviljelijöiden ja tuottajien etuja, edistää jäsentensä välistä yhteistoimintaa ja parantaa alan yleisiä toimintaedellytyksiä. Luomuyhdistys on Suomen Luomuliiton jäsenyhdistys.

Savo-Karjalan luomuyhdistyksen toiminnan tavoitteena on luonnonmukaisen ruoantuotannon ja ekologisen elämäntavan edistäminen erityisesti Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa. Yhdistyksen jäsenet ovat pääosin luomutuottajia, jotka omalla työllään, maasta huolehtimalla ja puhdasta ruokaa kasvattamalla, pitävät huolta luonnon ja ihmisen hyvinvoinnista. Savo-Karjalan luomuyhdistys ei ole pelkästään viljelijöiden etujärjestö, vaan kaikkien luomutuotannon ystävien yhdistys. Näin se voi toimia laajasti koko luomualan eteen. Yhdistys siis tarvitsee myös aktiivisia kuluttajajäseniä ja yhteistyötä tuottajien ja kuluttajien välille.

Yhdistyksen vuosikokous valitsee vuosittain puheenjohtajan sekä hallituksen, jossa on kuudesta kymmeneen jäsentä.

Luomuyhdistyksen hallitus 2018

Airi Timonen (puheenjohtaja); luomupuutarhatuotanto ja mehiläistarhaus, Kitee, puh. 050 494 2079 , airi.timonen@gmail.com

Olavi Hiltunen  (varapuheenjohtaja); luomupuutarhatuotanto, Juankoski, puh. 040 508 3288 , ohiltunen03@gmail.com

Anne Hakulinen (sihteeri, hallituksen ulkopuolelta); savokarjalanluomu.sihteeri@gmail.com